Rólunk

Az URBAN ZEROWASTER márka azért jött létre, hogy etikus gyártási folyamatból származó, fenntartható, hulladékmentes, magyar termékeket kínáljon azoknak, akik alternatívát keresnek egy tudatos életmód folytatásához.

2019. január elején jutottunk el arra az elhatározásra, hogy szeretnénk lényegesen lecsökkenteni az egyszerhasználatos 'műanyagfogyasztásunkat.' Ahogy áttekintettük a mindennapjainkat, rá kellett jönnünk, hogy a legtöbb hulladékot a bevásárlások során termeljük. Mivel a futószalagra egyesével kipakolni a gyümiket nem volt fenntartható, elkezdtünk pamut hálós zsákok után kutatni az interneten. Ha már környezettudatosság, szerettünk volna magyar terméket vásárolni, ami nem utazik annyit és etikus gyártási folyamatból származik. Nem találtunk ilyet, ezért megalakult az urban zerowaster, első termékünk pedig egy 100% pamut hálós ökozsák, ami kiváltja a mindennapos nejlon zacskót.
 
Megidézzük nagymamáink korát és ebből szerzünk inspirációt, de belátva, hogy sokat változott azóta a világ, alkalmazkodunk a rohanó városlakók ritmusához. Nem szeretnénk beállni a fogyasztásra ösztönző cégek sorába, ezért időtálló termékeket kínálunk, ami reményeink szerint lelassítja a műanyagdömping áradatát.
Barbi és Márti